ANNONS

IK Frejs succétränare lämnar – klar för AIK

Bartosz Grzelak har varit manager för IK Frej sedan 2013 då laget spelade i division 1.
Bartosz Grzelak har varit manager för IK Frej sedan 2013 då laget spelade i division 1.
Bartosz Grzelak byter gulsvart mot svartgult. IK Frejs manager är klar för AIK där han ersätter Nebosja Novakovic som assisterande tränare till Rikard Norling.
ANNONS

– Jag känner både glädje och stolthet över att få bli en del av AIK och jag ser verkligen fram emot att få jobba med Rikard och alla andra kompetenta ledare och spelare i klubben, säger Bartosz Grzelak till AIK:s hemsida.

Avtalet är skrivet över 2019, men Bartosz Grzelak ansluter med omedelbar verkan till AIK Fotboll. Han har dock AIK:s tillstånd att dubbelarbeta och slutföra vårsäsongen med IK Frej Täby, det vill säga till och med matchen mot Gais hemma på Vikingavallen den 25 juni.

Spelade en tävlingsmatch i AIK

– Bartosz Grzelak kommer in i tränarstaben på Karlberg med erfarenheter som vi i dag saknar i teamet. Vi får in en modern tränare med både spets och djup, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

38-årige Bartosz Grzelak inledde sin spelarkarriär i Vasalunds IF och kom via BP till AIK som 17-åring. 1996 flyttades han upp i A-truppen och året därpå var det dags för tävlingsdebut då han i den 90:e minuten ersatte Johan Mjällby i en bortamatch mot Malmö FF.

Frejmanager sedan 2013

Efter åren i AIK spelade Grzelak för Vallentuna BK, Nybergsund IL, IK Frej och Valsta Syrianska IK.

Sedan 2013 har han varit manager för IK Frej som då spelade i Division 1 Norra och laget slutade på åttonde plats under hans första år i klubben.

2014 slutade man på andra plats i tabellen och tog efter kvalspel mot Östers IF steget upp till Superettan efter sammanlagt 5–3 i dubbelmötet. Bartosz Grzelak har sedan med knappa resurser hållit IK Frej kvar i Superettan både 2015 (14:e plats) och 2016 (10:e plats).

”Har betytt otroligt mycket”

Hans insatser i IK Frej har väckt en del uppmärksamhet. Bland annat har Grzelak hyllats av en annan succétränare, allsvenska Östersunds Graham Potter. Nu går alltså Bartosz Grzelak steget upp till allsvenskan.

– Bartosz har betytt otroligt mycket för klubben och har varit avgörande för vår fantastiska resa genom seriesystemet de senaste åren, säger Kent Glasberg, ordförande för herrfotbollen i IK Frej Täby, till klubbens hemsida.

ANNONS

Vem som tar över i IK Frej efter Grzelak är ännu inte klart.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.