Välj ditt område

Skidstjärna död efter lavinolycka

Nyheter Matilda Rapaport, alpin skidstjärna från Stockholm, dog efter en svår lavinolycka i torsdags.

Den svenska alpina åkaren Matilda Rapaport, 30 år, skadades svårt när hon drogs med en lavin under en filminspelning i Chile i torsdags. Hon begravdes under lång tid under snön och hamnade i koma. Nu meddelar Svenska skidförbundet att hennes liv inte gick att rädda.

– Det är en fruktansvärd händelse med en olycklig utgång som är väldigt svår att ta in. Våra tankar går närmast till Matildas nära och kära och vi kommer, från Svenska Skidförbundet, göra allt vi kan för att stötta dem i denna svåra stund, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef Svenska Skidförbundet, i ett pressmeddelande.

Olyckan skedde vid en bergssida i Farrellones i Chile.

– De stod och filmade henne, hon var helt ensam, inga andra åkte med henne. Hon åkte ett åk, det gick bra. De skulle filma ett till, men då brast snötäcket och en lavin gick igång, säger hennes manager Håkan Hansson till TT.

Matilda Rapaport föddes och växte upp i Stockholm, hon var senast folkbokförd i Bromma. Men hon har de senaste åren varit bosatt i alperna i Schweiz.

Hennes make, landslagsåkare Mattias Hargin, är på plats i Chile tillsammans med Matildas mamma, enligt Svenska Skidförbundet.

Enligt förbundet var Matilda Rapaport en av friåkningens största profiler. Hon var en stor förebild och inspirationskälla för många inom den alpina skidvärlden.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85