ANNONS

Skidstjärna död efter lavinolycka

Matilda Rapaport, alpin skidstjärna från Stockholm, dog efter en svår lavinolycka i torsdags.
ANNONS

Den svenska alpina åkaren Matilda Rapaport, 30 år, skadades svårt när hon drogs med en lavin under en filminspelning i Chile i torsdags. Hon begravdes under lång tid under snön och hamnade i koma. Nu meddelar Svenska skidförbundet att hennes liv inte gick att rädda.

– Det är en fruktansvärd händelse med en olycklig utgång som är väldigt svår att ta in. Våra tankar går närmast till Matildas nära och kära och vi kommer, från Svenska Skidförbundet, göra allt vi kan för att stötta dem i denna svåra stund, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef Svenska Skidförbundet, i ett pressmeddelande.

Olyckan skedde vid en bergssida i Farrellones i Chile.

– De stod och filmade henne, hon var helt ensam, inga andra åkte med henne. Hon åkte ett åk, det gick bra. De skulle filma ett till, men då brast snötäcket och en lavin gick igång, säger hennes manager Håkan Hansson till TT.

Matilda Rapaport föddes och växte upp i Stockholm, hon var senast folkbokförd i Bromma. Men hon har de senaste åren varit bosatt i alperna i Schweiz.

Hennes make, landslagsåkare Mattias Hargin, är på plats i Chile tillsammans med Matildas mamma, enligt Svenska Skidförbundet.

Enligt förbundet var Matilda Rapaport en av friåkningens största profiler. Hon var en stor förebild och inspirationskälla för många inom den alpina skidvärlden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.