ANNONS

Frias från hets mot folkgrupp på tåg

Mannen åtalades för att ha skrikit "jävla svartskallar" på pendeltåget vid Älvsjö station. Men Södertörns tingsrätt friar honom från hets mot folkgrupp.
ANNONS

Det var i somras som den medelålders mannen befann sig på tåget. Han var enligt vittnen både berusad och stökig, och reagerade våldsamt när ordningsvakterna skulle föra ut honom ur tåget.

Mannen polisanmäldes även för att ha skrikit nedsättande ord mot personer med utländsk härkomst och för att ha gjort våldsamt motstånd när ordningsvakterna skulle föra ut honom ur tåget.

Södertörns tingsrätt menar att det står klart att mannen uttalat ”jävla svartskallar” och att det kan vara straffbart på allmänna kommunikationsmedel, som exempelvis pendeltåget. Men det är, enligt rätten, inte bevisat om mannen skrek eller upprepade det fler än en gång. Det krävs att uttalandet ska ha spritts till fler än de sju-åtta personer som satt i närheten. Mannen själv hävdar att han var berusad och inget minns av händelsen. Han har dock dömts till 60 000 i böter för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.