ANNONS

Man frias från våldtäkt

våldtäkt
Arkivbild.
Den man i 40-årsåldern som åtalats för att ha haft oralsex med en kvinna mot hennes vilja frias från misstankarna om våldtäkt. Han döms för ringa narkotikabrott med dagsböter som påföljd.
ANNONS

Enligt åtalet var kvinnan påverkad av både alkohol, droger och sömn när mannen genomförde den sexuella handlingen och ansågs därför ha varit i en särskilt utsatt situation.

Rätten anser dock att det finns flera motsägelser i utredningen som gör att det inte går att bedöma vad som skett och friar mannen från misstankar om våldtäkt.

Kvinnan och mannen kände varandra sedan tidigare och träffades under kvällen ute på en bar. Hon ska ha sagt nej till att åka hem till sin sambo som skulle röka på med en kompis och stannade kvar och umgicks med mannen. Hon följde sedan med honom hem.

Kvinnan hävdar att hon blev drogad och ett blodprov visade att hon varit påverkad av kokain och cannabis. Mannen påstår att han var ensam om att röka cannabis och att han inte bjudit kvinnan.

Enligt vittnesmål från kvinnans sambo tog hon självmant kokain när hon kom tillbaka till deras gemensamma lägenhet samma natt.

Därför går det inte att bevisa att kvinnan var påverkad av cannabis eller andra droger när hon befann sig i mannens lägenhet, enligt rätten. Det har inte heller gått av bevisa att hon varit så påverkad av alkohol att hon varit i ett särskilt utsatt tillstånd.

Mannen frias från misstankar om våldtäkt men döms för innehav av narkotika till böter på totalt 3 500 kronor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.