ANNONS

Frias från mord på två män i Upplands Väsby

Attunda tingsrätt
40-åringen frias från mord i Upplands Väsby.
I november förra året mördades två män med bara timmars mellanrum. En man i 40-årsåldern åtalades för båda morden, men frias nu av tingsrätten.
ANNONS

Den 40-åriga man som stått åtalad för de två morden i Upplands Väsby i november förra året, frias av tingsrätten.

Rätten skriver i sin dom att den bevisning som har åberopats till stöd för åtalet sammantaget inte är så stark och robust att det kan anses vara ställt bortom rimligt tvivel att det är den åtalade som har dödat offren.

40-åringen släpptes på fri fot efter huvudförhandlingens avslut för två veckor sedan, och redan då anade åklagare Jenny Karlsson att det skulle bli en frikännande dom. Hon sa då också till Mitt i att både hon och polis ansåg att de hade tillräckligt för att väcka åtal.

– Att de har blivit mördade är solklart, men sedan har ju frågan under utredningen varit vem som är gärningsmannen. Både jag och polisen ansåg att vi hade tillräckligt för att gå till åtal, säger Jenny Karlsson.

Morden skedde med bara några timmars mellanrum i november förra året. Den ena mannen sköts i ett förråd på Hasselgatan, och den andre mannen hittades död i en villa i Odenslunda.

40-åringen har hela tiden nekat till brott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.