ANNONS

Frias för övergrepp mot barn

18-åringen döms i Södertörns tingsrätt för nyårsmordet i en privatbostad i Tungelsta i Haninge.
Mannen som är i 40-årsåldern och från Haninge frias av tingsrätten. Men nu överklagar åkla
Den man i 40-årsåldern från Haninge som åtalades för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering frias från alla åtalspunkter av tingsrätten.
Men domen har överklagats av åklagarsidan som tycker att bevisningen är stark.
ANNONS

Mitt i har tidigare skrivit om övergreppen och den åtalade mannen, som är i 40-årsåldern, och från Haninge.

Han åtalades för att under den senaste fyraårsperioden bland annat ha haft samlag med ett barn, vid flera tillfällen genomfört sexuella handlingar med ett annat barn, och flera gånger förmått barn att ta av sig sina kläder, och fått dem att filma varandra samtidigt som han förmått dem att smeka varandra.

Frias i tingsrätten

Brotten ska enligt åtalet ha skett i mannens hem i Haninge och inträffat när barnen var mellan fyra och elva år gamla. Men Södertörns tingsrätt väljer att fria mannen från alla åtalspunkter. De skriver i beslutet att den bevisning som åklagaren har lagt fram till respektive åtalspunkt inte är tillräcklig för att det kan anses ställt utom rimligt tvivel att mannen har agerat på det sätt åklagaren påstår.

Det står även: ”Det är alltså inte tillräckligt att målsägandens uppgifter framstår som mer trovärdiga än den tilltalades”.

Överklagas

Men kammaråklagare Rebecka Boholm har i veckan överklagat domslutet till hovrätten. Hon är på semester när Mitt i Haninge söker henne, men åklagare Charlotte Ahlberg ansvarar för målet under tiden.

– Rebecka anser att tingsrätten har gjort em felaktig bedömning av bevisningen i målet, som är stark, säger Charlotte Ahlberg.

Med den bevisning som finns anser Rebecka Boholm att åtalet är styrkt och det ska leda till en fällande dom.

ANNONS

– Åklagaren har yrkat på att alla åtalspunkter ska bli fällande, hon anser att det är ett riktigt åtal och delar inte tingsrättens uppfattning, säger Charlotte Ahlberg.

Försvarssidan tycker däremot att domslutet är helt riktigt.

– De har självklart rätt att överklaga, sen får hovrätten göra sin bedömning. Men han förnekar brott och tingsrätten har gjort en korrekt bedömning, säger advokat Miriam Engström.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.