ANNONS

Efter ha friats – nu begär läkaren skadestånd

En mattkniv ska ha använts i bråket men den har inte kunnat knytas till någon person.
En mattkniv ska ha använts i bråket men den har inte kunnat knytas till någon person.
Läkaren som varit misstänkt för mordförsök på en vårdcentral i Skärholmen, friades för två veckor sedan. Nu begär läkaren ersättning för tiden som frihetsberövad och att han mått dåligt psykiskt på grund av medias rapportering av honom.
ANNONS

Det var i början på februari som bråket uppstod mellan två grupper om tre och fem personer, som började slåss i receptionen på vårdcentralen i Skärholmen. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Han var frihetsberövad i två veckor, därefter släpptes han på fri fot. Men misstankarna kvarstod mot läkaren.

Enligt kammaråklagare  Johan Bäckström gick det inte att bevisa misstankarna mot mannen och han la ner förundersökningen i början av juni.

– Bland de personer som var inblandade i bråket går versionerna kraftigt isär om vad som hänt. Vad som därför blev avgörande var den övriga bevisningen, som inte höll skriver kammaråklagare Johan Bäckström i sitt beslut som Dagens Nyheter tagit del av.

Den tidigare misstänkta läkaren begär nu skadestånd om 61 000 kronor. Hans advokatbyrå Barmoro & Westlund skriver i en anmälan att han vållats stort lidande av anklagelserna och den negativa uppmärksamheten han fått i media. De skriver även att han farit illa psykiskt av att hans namn och en bild på honom publicerats i Expressen, rapporterar Dagens nyheter.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.