ANNONS

Fridhemsplan stängs i sommar – förberedelser pågår

Visionsbild på station Fridhemsplan efter upprustningen
Bild på hur det är tänkt att Fridhemsplan ska se ut efter upprustningen.
I sommar stänger tunnelbanestation Fridhemsplan för upprustning.
Men redan under våren kan stockholmare märka av förberedelser inför bygget.
ANNONS

Som Mitt i har berättat tidigare ska ska tunnelbanestationen Fridhemsplan rustas upp i sommar. Då kommer tågen att passera stationen på ett spår medan rivningsarbeten pågår på det andra spåret.

– Precis som många andra stationer på gröna och röda linjen började Fridhemsplan byggas i slutet av 40-talet. Det är gammalt och i stort behov av upprustning, har Claes Keisu sagt till Mitt i. Han är presskommunikatör på trafikförvaltningen på landstinget.

Märkas av under våren

Men redan under våren kommer resenärerna att märka att det är någonting i görningen. Då planerar man att bland annat riva väggarna som är längs med spåren. Det arbetet ska göras nattetid utan att påverka trafiken.

Arbetet som kräver trafikavstängningar och en stängd station är planerade att börja i mitten av juni och beräknas pågå i 12 veckor.

Mer information kommer

När stationen öppnar igen i slutet av sommaren kommer Stockholmarna att mötas av en rymligare station. Berget kommer då att utgöra taket istället för dagens vita innertak.

Fridhemsplans blåa linje påverkas inte och är öppen som vanligt. Mer information om hur sommarens arbeten på station Fridhemsplan på grön linje kommer att påverka medborgarna är att vänta under våren, skriver Region Stockholm.

ANNONS