ANNONS

Fridhemsskolan blir Parkskolan

Gammal skola – nytt namn.
Gammal skola – nytt namn.
Namntävlingen är avgjord. Den tidigare Fridhemsskolan blir Parkskolan.

Nästa år öppnar den nya skolan.
ANNONS

I maj utlyste staden en namntävling där man bad elever och boende i staden att komma på ett nytt namn på Fridhemsskolan.

Av alla namn som kom in var det ett som föll samtliga jurymedlemmar i smaken och som alla var överens om. Namnet presenterades på barn- och utbildningsnämndens sammanträde i juni. Nämnden fattade då beslut om det nya namnet: Parkskolan, skriver Solna stad på sin hemsida.

Motiveringen till namnet lyder:

”Namnet knyter an till skolans vackra omgivning med parker och växande grönska. Det syftar på en plats för växande, utveckling, lek och lärande.

Namnet följer även linjen för de andra namn som Solnas skolor har idag. Det är heller inte ett namn som kan förväxlas med andra verksamheter som finns eller har funnits i staden.”

Det vinnande förslaget lämnades in av Örjan Nilsson, som vinner äran av att ha fått namnge den nya skolan och får två biobiljetter samt blir inbjuden till invigningen, skriver staden.

Fakta

Parkskolan

Under 2017 öppnar en ny skola i Fridhemsskolans gamla lokaler. Lokalerna rustas upp och under tiden kommer Solna stad att bedriva verksamheten i paviljonger.

Skolan kommer att ta emot elever från förskoleklass till årskurs 3. Dessutom kommer kulturskolan att flytta in i skolan med stora delar av sin verksamhet, skriver Solna stad på sin hemsida.

Källa: Solna stad
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.