Fridolin snackade budget på Årstaskolan

Många elever ville ställa frågor till Fridolin.
Många elever ville ställa frågor till Fridolin.
Alla ville ta en selfie med utbildningsministern.
Alla ville ta en selfie med utbildningsministern.
Snacket fortsatte på skolgården.
Snacket fortsatte på skolgården.
Händerna viftade i luften och eleverna stormade scenen för att ställa frågor till Gustav Fridolin när han besökte Årstaskolan. Efteråt ville alla ta en selfie med utbildningsministern.

– Jag tror att Magda är lite avundsjuk på mig idag, sa Gustav Fridolin.

Regeringen presenterade budgeten på onsdagsmorgonen. Fokus ligger på jobb, skola och miljö. Några timmar senare stod utbildningsminister Guvstav Fridolin (MP) på Årstaskolan och berättade för mellanstadieelever om vad en budget är för någonting.

– Finansministern (Magdalena Andersson) överlämnar budgeten till riksdagen och jag fick åka hit. Jag tror att Magda är lite avundsjuk på mig idag, sa Gustav Fridolin.

Händerna viftade i luften och Fridolin blev pepprad med frågor från eleverna. De flesta handlade inte om budget och pengar, utan om skuluniformer, betyg och vad Fridolin jobbat med tidigare och varför han ville bli politiker.

”Varför har vi inte skoluniform? Då skulle ju ingen bli mobbad för sina kläder” frågade en flicka. ”Vad tycker du om SD:s utspel i går att flyktingar ska få sämre vård?” frågade en lite äldre elev.

”Skulle du vilja jobba med fyror?” frågade en fjärdeklassare.

– När jag träffar fyror vill jag det. Jag trodde aldrig att jag skulle våga eller vilja det, jag tycker att ni verkar komplicerade och svåra att förstå sig på. Men nu skulle jag nog tycka att det vore roligt, men då måste jag först komplettera min utbildning, svarade Fridolin.

När den allmänna frågestunden var över, var det fritt fram att gå fram och ställa frågor. Eleverna stormade scenen. Alla ville prata med Fidolin. Och på vägen ut följde eleverna efter med mobiltelefonerna för att ta en selfie med utbildningsministern.

Nästan som att en rockstjärna gästade skolan.

– Det går nog över, sa Fridolin med ett leende.