Här är frisörsalongen som fått nytt liv

Salong Calypso har flyttat till Tulegatan
Den nya salongen är skrämmande lik den tidigare på Drottninggatan.
Salong Calypso har flyttat till Tulegatan
Det tog drygt tio veckor – men nu är den på plats.
Anrika Salong Calypso har fått en ny adress på Tulegatan.

Salong Calypso på Drottninggatan hade stått på samma plats sedan 1800-talet. I mars beslutade ägarna sedan 43 år tillbaka att stänga salongen för gott.

Köpte hela inredningen

Då ryckte butiksägaren Börje Persson in. I mars köpte han frisersalongens inredning och beslutade sig för att bygga upp en kopia av Salong Calypso i sina butikslokaler på Tulegatan.

För en vecka sedan stod den nygamla salongen på plats.

– Jag ville inte hitta på något eget utan ställa upp det precis som det stod. Det blev över förväntan även om det var mer inredningsjobb än vad jag hade trott, säger han.

 

Ska få nytt namn

Redan nu har kunderna börjat strömma in för att boka tid.

– Det började för några veckor sedan. Det är dels gamla stammisar från Calypso men också mina egna stammisar som tycker att det är roligt att vi utökar.

Den nya verksamheten drar igång efter sommaren. Då med ny frisör och nytt namn.

– Vi håller på att förhandla om det nya namnet så än är det inte klart. Även om salongen inte kommer att heta Salong Calypso längre så kommer vi att ha kvar de gamla skyltarna. Och i princip all inredning, säger Börje Persson.

”Ska behålla Calypsoandan”

Det är frisören Tobias från Royal Barbershop som tar över salongen i september. I samband med flytten stänger han sin salong på Döbelnsgatan.

– Jag kommer att flytta hela min verksamhet och köra på som tidigare. Men vi kommer fortfarande att behålla Calypsoandan, säger Tobias, eller ”Barber Big T” som han kallar sig.