ANNONS

Friskis och Svettis hårt drabbade av inbrott

Upprepade inbrott hos Friskis och Svettis ställer till det för föreningen.
Upprepade inbrott hos Friskis och Svettis ställer till det för föreningen.
Under kort tid har Friskis och Svettis i upplands Väsby drabbats av fyra inbrott. En dyr historia för en ideell förening, det säger kommunpolis Jonas Junered.
ANNONS

Det är tunga dagar hos Friskis och Svettis i Upplands Väsby. Fyra inbrott med en hel del skadegörelse under kort tid ställer till det med allt från läskkylar till medlemsregister.

Ungdomsstreck, tror kommunpolis Jonas Junered.

– De stjäl godis, läsk och medlemskort. Vi misstänker att det handlar om ett ungdomsgäng som driver omkring. Vi har också hittat stöldgods mellan lokalen och bostadsområdet Smedby som ligger här i närheten, så vi ska försöka finnas mer här nu.

På Friskis och Svettis är man arg över det som hänt. Stefan Silfver är verksamhetschef.

– Det är väldigt tråkigt. Den här typen av inbrott att sno dricka…det finns inget värde i det de tar men det kostar oss en väldig massa pengar att återställa och åtgärda.

Dyra konsekvenser

Föreningen har nu fått vidta ett flertal åtgärder för att det inte ska hända igen. Galler för fönstren, kontakt med en lokal väktarfirma som ska lägga till lokalen till sin rond och ett utökat larmsystem.

Tråkiga, men nödvändiga åtgärder.

– Sånt här kostar mycket och det är pengar som vi måste ta från vår utvecklingsverksamhet. Det drabbar ju medlemmarna, säger Stefan Silfver.

En krossad ruta och stulen läsk blir således till en mycket dyr historia för den det drabbar. Jonas Junered påpekar att det också kan bli väldigt dyrt för de som utför brotten.

ANNONS

– Jag tror inte att någon tycker att en läsk är värt att hamna i brottsregistret för. Det finns kvar hela livet och kommer ställa till det den dagen de ska söka jobb, säger han.

ANNONS