ANNONS

Frisör lurade kvinna på en halv miljon

Frisören på bilden har inget med åtalet att göra.
Frisören på bilden har inget med åtalet att göra.
En man åtalas för grov bedrägeri efter att ha tvingat en äldre kvinna att låna ut drygt en halv miljon till honom, pengar han inte hade någon avsikt att betala tillbaka.
Han fick kontakt med henne när hon klippte sig hos honom på en frisörsalong.
ANNONS

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, hade klippt sig hos mannen på salongen i Sollentuna i flera år. I början av förra sommaren ska mannen ha sagt att han behövde hjälp och därefter kommit hem till henne.

Han berättade då att han behövde låna 25 000 kronor, vilket kvinnan överförde till en anhörig till mannen. Hon trodde då att det rörde sig om ett lån.

Tog fram en kniv i kvinnans kök

Därefter kom mannen tillbaka 6 gånger under två veckor och bad om mer pengar. Mannen ska blivit hotfull kvinnan och vägrat lämna lägenheten om han inte fått pengar.

Vid ett tillfälle ska han ha kört henne till en bankomat och tvingat henne att ta ut pengar. Totalt har kvinnan gett honom 504 000 kronor under perioden. Vi d ett annat tillfälle plockade han fram en kniv från kvinnans kök och sa att han skulle ta livet av sig om han inte fick pengar.

Mannen sa att om kvinnan berättade något för sina anhöriga eller polisen skulle det bara bli värre.

Har spelskulder

En del av pengarna som mannen tagit emot från kvinnan har gått till andra personer som mannen varit skyldig pengar, några som han också kontaktat genom sitt jobb som frisör.

I ett förhör berättar mannen att han spelar om pengar och har spelskulder.

ANNONS

Polisen konstaterar att han har 250 000 i skulder varav cirka 100 000 är skulder till privatperson och resten är statliga skulder som trängselskatt och parkeringsböter. Utöver det säger mannen att han har flera privata skulder.

Mannen menar att han bett kvinnan om ekonomisk hjälp och frågat om han får låna pengar. Men enligt mannen har inte varit hotfull eller vägrat lämna hennes hem.

Nu åtalas mannen för grovt bedrägeri.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.