ANNONS

Frisörer klipper vårdpersonal gratis i en hel månad

Jim Mnayarji och Sara Saed frisörer på Salong Dilan på Väsbyvägen klipper vårdpersonal gratis.
Frisörerna Jim Mnayarji och Sara Saed på Salong Dilan på Väsbyvägen klipper vårdpersonal gratis.
Upplands Väsbys frisörer har det motigt. Men Dana Amin på Salong Dilan stöttar alla som jobbar inom vården med gratis klippningar.
ANNONS

Han har märkt av en minskning, men än så länge kommer det fortfarande in kunder till salongen på Väsbyvägen, som drivs av Dana Amin.

– Det kommer in lite färre personer än tidigare. Men vi har handskar, rena instrument och hanterar coronaviruset så bra vi kan. Men jag tror att det kanske kommer bli mycket mindre för att folk inte vågar gå ut.

Jim Mnayarji och Sara Saed frisörer på Salong Dilan på Väsbyvägen klipper vårdpersonal gratis.

Jim Mnayarji. Foto: Åsa Sommarström

Vill ge vården ett stort hjärta

För att stötta personer som jobbar inom vården erbjuder han dem gratis klippning under hela april. Genom att få uppskattning får man också mer energi, menar Dana Amin.

När Mitt i kommer dit står salongens frisörer Jim Mnayarji och Sara Saed och klipper kunder.

– De som jobbar inom vården går ut och jobbar nära de smittade. Det är vågat, det är ett starkt hjärta de har. Jag hade inte vågat göra det och vill ge dem ett jättestort hjärta. Jag vill göra något och klipper dem gratis. Pengar är inte allt, de riskerar sina liv, säger ägaren Dana Amin.

Upplands Väsby 10-tal Sussie frisör

Sussie på Frisören Korpkulla tar en dag i taget. Foto: Åsa Sommarström

ANNONS

”Det har gått från hundra till noll”

På Frisören Korpkulla vid stationen är många kunder frånvarande. Under sina dryga 25 år som frisör menar Sussie Yüksel att hon aldrig varit med om en liknande situation.

– Alla småföretagare har det tufft och behöver hjälp just nu. Det finns några kunder som kommer in, det är inte tomt. Men det har verkligen gått från hundra till noll. Folk är rädda och avbokar. Sedan är det är många som förlorat sina nära och kära, och det är ju så himla sorgligt, säger hon.

– Men när allt det här är över hoppas jag att det blir fullt med alla långhåriga kunder som behöver färga sina toppar igen! Vi tar en dag i taget och ger inte upp hoppet. Vissa dagar tänker man att det inte funkar alls, andra att man inte får ge upp!

stötta väsby

 

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.