Fritids satsar på kändiscoaching

Maria Bild gästar Töjnaskolans fritids den 16 september.
Maria Bild gästar Töjnaskolans fritids den 16 september.
Martin Pacek tävlade i judo i Rio.
Martin Pacek tävlade i judo i Rio.
OS-mästare i judo, let's dance-dansare och eventuellt någon politiker. Nu ska elever bli peppade av kända föreläsare på Töjnaskolans fritids.

Varje månad kommer en kändis att besöka fritids på Töjnaskolan. Under fredagen var OS-tävlande kampsportaren i judo, Martin Pacek, och pratade om sina erfarenheter. Nästa gäst blir Maria Bild, känd från Let’s dance på tv 4. Tanken är att barnen ska få lyssna och ställa frågor och framför allt möta förebilder, enligt fritidsledaren Martin Ekström.

– Det är drivet som jag vill att de ska få se, att inget är gratis och att det finns ett mål ett syfte, säger han och tar Martin Pacek som ett exempel.

– Dels är han en otrolig förebild om tränar så mycket för att nå sitt mål och komma till OS, fast man nästan inte tjänar några pengar men ändå är han på elitnivå.

Maria Bild kommer att besöka skolan den 16 september och någon politiker finns också med i planeringen, enligt Martin Ekström. Tanken är att projektet ”månadens kändis” ska få vara ett kontinuerligt inslag på fritids.