Fritt fram för första doppet

Emmi Lundberg, 2, och Ture Lundberg, 4 bygger sandslott.
Emmi Lundberg, 2, och Ture Lundberg, 4 bygger sandslott.
Mitt i:s reporter passade på att ta ett dopp.
Mitt i:s reporter passade på att ta ett dopp.
Sanden är krattad och vattnet riktigt varmt – nu finns det ingen anledning att vänta längre på att ta årets första dopp.

– Det är jätteskönt i vattnet, säger Gunilla Ekberg.

På pappret börjar badsäsongen den 15 maj i Sollentuna. Men det var under förra veckans högsommarvärme som det tog fart på riktigt.

När Mitt i Sollentuna besökte Rösjöbadet i torsdags var stämningen på topp, och för familjen Lundberg från Sjöberg var det premiär för säsongen.

– Det bästa med Rösjöbadet är att det är så barnvänligt i och med att bryggorna delar av grunt och djupt vatten, säger Pernilla Lundberg.

Barnen Emmi, 2, och Ture, 4, passade på att bygga ett sandslott med tillhörande kanal. Mormor Gunilla Ekberg, som övervakade byggnationerna har redan hunnit med flera dopp i år.

– Jag var här och badade efter en cykeltur i förrgår. Det är jätteskönt i vattnet, säger hon.

Alla de badplatser som Sollentuna kommun förvaltar kontrolleras av dykare två eller tre gånger per säsong. För två veckor sedan undersöktes botten på Rösjöbadet och fick grönt ljus, och i början av juni undersöktes bottnarna på resten av kommunens badplatser.

– Vi har säkerhetsdykning ett par gånger per säsong på våra badplatser för att säkra att det inte ligger något farlig på botten. På Rösjöbadet passar vi också på att rensa bort sjögräs i samband med det, säger Jenny Holmberg på kultur- och fritidskontoret.

Även Mitt i Sollentuna har gjort en besiktning av Rösjöbadet. Som det anstår en undersökande journalist bet undertecknad ihop och hoppade i – och upptäckte att det var riktigt varmt.

Så vad väntar ni på? Sisten i är en kruka.