ANNONS

Fritt fram för dopp igen vid Huddinges badplatser

Vårbybadet
Nu är det ok att bada vid Vårbybadet igen.
Efter att nya provresultat har visat på tjänligt vatten så är det nu ofarligt att bada igen vid Mörtviksbadet, Badudden, Vårbybadet och Kråkviksbadet. Avrådan som gällde tidigare berodde på höga halter av e-colibakterier som troligtvis kom från fågelavföring.
ANNONS

I förra veckan gick Huddinge kommun ut med information om att det var otjänligt vatten vid flera badplatser och att man därför avrådde från bad tills vidare.

Avrådan från bad gällde först vid Mörtviksbadet och utökades sedan till att inkludera Badudden, Vårbybadet och Kråkviksbadet.

Nu har man meddelat på kommunens hemsida att vattnet efter nya prover betraktas som tjänligt på samtliga badplatser, och att det nu är fritt fram att bada igen.

Berodde troligtvis på fågelbajs

Avrådan från att bada berodde på att proverna i vattnet hade visat på höga halter av e-colibakterier och intestinala enterokocker.

– Det brukar vara på grund av avföring från människor och djur. Troligtvis kan det vara fåglar som har bajsat i det här området, sa Julia Urbanski, miljöinspektör i Huddinge kommun, i samband med att man avrådde från bad.

Enligt information på kommunens hemsida ska nya prover tas vid Vårbybadet, men i nuläget ska det alltså inte vara några problem med badvattnet.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.