ANNONS

Frivilliga packar julmat till behövande

Under torsdagen var det full rulle i Botkyrka pingstkyrka när volontärer packade årets julmatkassar till behövande.
ANNONS

Det är femte året i rad som Botkyrka pingstförsamling och Second hand-butiken i Norsborg fyller påsarna med julinspirerade matvaror.

– Vi skänker dem till människor som behöver lite extra stöd, berättar Hanna Stolpe som hjälper till med kommunikationen för butiken.

Hon uppskattar att ett 20-tal volontärer ser till att kassarna, som är värda runt 600 kronor styck, blir ordentligt packade.

Botkyrkaborna har fått nominera familjer och personer som de tycker förtjänar lite extra stöd inför julen, och intresset har varit stort. Second hand-butiken har hanterat nomineringarna och runt 175 personer eller hushåll kommer att få ta del av julmaten. Eftersom matkassarna är många och volontärerna relativt få har de nominerade kontaktats och kommer att åka ut till kyrkan för att hämta sina kassar. Det är också en hel del personer som nominerat sig själva för att få lite stöd under julen.

– Det har kommit förfrågningar hela tiden och behovet är jättestort. De brukar bli jätteglada, säger Hanna Stolpe.

Matkassarna finansieras med intäkterna från försäljningen i Second hand-butiken och bidrag från privatpersoner. Ica Kvantum bjuder i sin tur på lite rabatt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.