Här frossas det i kanelbullar

Kanelbullens dag 2017.
Enskedebon och författaren Tinna Lindberg hugger in på en nybakad kanelbulle.
På Enskedeparkens bageri bullas det upp med kanelbullar idag. 600 bullar väntar på att bli uppätna.
På Årsta konditori köpte kunderna bullar redan klockan 06 i morse.

Enskedebon och författaren Tinna Lindberg köper frukostbröd och fyra kanelbullar på Enskedeparkens bageri.

– Jag är hemma med min dotter idag så vi passar på. Det blir bullar till frukost! Hon har så mycket aktiviteter, så hon var rädd att hon skulle missa kanelbullens dag. Det här blir perfekt säger Tinna Lindberg.

Hon bor i Enskede gård och har det prisade bageriet runt knuten.

– Min favorit är kanelbullar. Jag tycker att de bästa här, säger hon.

Nils Askhagen på Enskedeparkens bageri plockar av nygräddade bullar från plåten. Foto: Anna Z Ek

I det lilla bageriet går ugnen varm idag. Totalt kommer 600 bullar att bakas. En lördag eller söndag bakas 200 och en vanligt vardag runt 100.

– Det var väldigt hårt tryck förra året. Vi har haft en hel del beställningar från företag. Många var här inne redan igår och beställde till idag, säger Nils Askhagen.

En av de största dagarna på året för bageriet

Lappar med beställningar sitter uppklistrade och bredvid disken är plåtarna fyllda med nygräddade kanelbullar.

Tillsammans med fettisdagen och dagarna före jul när det säljs vörtbröd är det här en årets ruschigaste dagar.

Det är (förhoppningsvis) dock inte för sent för den som vill köpa bullar med sig hem på vägen hem från jobbet.

– Vi bakar hela tiden det kommer att finns nybakade bullar vid fyratiden i eftermiddag också, säger Nils Askhager.

Dany Chahine på Årsta konditori säljer många bullar idag. ”Vi har ätit en del själva också” säger han. Foto: Anna Z Ek

Sålt bullar sedan klockan sex i morse

På Årsta konditori såldes det bullar redan i arla morgonstund.

– Vi öppnade klockan 06 i morse. Vi hade kunder som köpte bullar redan då, säger Dany Chahine.

Ett företag beställde 50 bullar och många kunder har varit inne och köpt 1015 stycken.

– Vi har bakat runt 700-800 bullar, i vanliga fall bakar vi kanske 30 kanelbullar. Vi har ju många andra sorters bullar också, men idag är det bara kanelbullar. Eller, vi har lite vaniljbullar också, alla vill ju faktiskt inte ha kanelbullar, säger Dany Chahine.