ANNONS

Frösundabon Julia spelar en viktig roll i Berts kärleksliv

berts dagbok. vi träffar skådeslepare, regissör och manusförfattare. Julia Pirzadeh (Amira) - bor i Solna.
Solnabon Julia Pirzadeh, 15, skojar inte med skådespeleriet. I Berts dagbok spelar hon klasskompisen och lillasystern Amira.
En hel film av pinsamheter i skuggan av en diva. Tillsammans med Åke, Lill-Erik och Klimpen spelar snart 15-åriga Julia Pirzadeh från Frösunda en viktig roll i Berts bioaktuella dagbok.
ANNONS

Bert faller pladask för den äldre drömtjejen Leila som går i nian. Tallriken går i kras.

Scenen utspelar sig i matsalen på Hästhagsskolan i Farsta och allas ögon är riktade mot matkön.

– Det var kanske 200 statister i matsalen och man kände en stor press att sätta scenen och alla sina repliker, annars blev ju alla tvungna att sitta kvar och ta om allt, säger Julia Pirzadeh.

Lillasyster till Berts diva

Julia Pirzadeh spelar Amira, Berts klasskompis som hamnar i kläm. Hennes storasyster är nämligen Berts drömtjej och en diva.

Innan inspelningen av filmen hade hon inte hört så mycket om Bert, men som yngre var hon ett stort fan av samma författares lika klassiska figur Sune.

berts dagbok. vi träffar skådeslepare, regissör och manusförfattare. FV: Tapio Leopold, manusförfattare, Frank Dorsin, Julia Pirzadeh, Hugo Krajcik, Michael Lindgren, regissör, Yussra El Abdouni.

Berts närmsta cirkel. FV: Tapio Leopold, manusförfattare, Frank Dorsin, Julia Pirzadeh, Hugo Krajcik, Michael Lindgren, regissör, Yussra El Abdouni. Foto: Christian Lärk

Filmen spelades bland annat in i en lägenhet i Storskogen, en skolmatsal i Skytteholm, på Bristol-biografen och en skola i Farsta.

– Det var långa dagar men det var jättekul, själva gänget kom så bra överens! Och hela Bert består av pinsamheter, det var så kul!

ANNONS

Skämdes inför klasskompisarna

Filmen har premiär 5 augusti.

Till vardags läser Julia Pirzadeh på Kulturama i Sundbyberg, och i början skämdes hon över sin roll i Bert.

– Den är så olik mig, jag är inte alls som som min roll. Men det är ju skådespeleri, och när jag kom in i det tyckte jag det var roligt. Nu känns det coolt att ha varit med i Bert-filmen, säger hon och skrattar.

Inget man skojar bort

I framtiden vill hon gärna fortsätta med tv och skådespeleri. Samtidigt har den krävande långfilmsinspelningen fått henne att vilja satsa på skolan och ha ett ”riktigt” jobb att utgå i från, till exempel politiker eller psykolog, säger hon och gör citattecken i luften.

– Jag tycker att det är jättekul och fick göra det jag älskar, men man kan aldrig vara hundra procent säker på det. Det är ett hårt jobb vilket kanske många inte tror. Det är inte lallish.

Berts dagbok

Julia Pirzadeh lärde sig älska sushi:

Bästa matstället i Solna: Sushi yama. ”För den som älskar sushi som jag. I början tyckte jag inte om det, men nu älskar jag det. Och pasta. Men jag tycker om tacos också”.

Är film alltid bäst på bio: ”Film är alltid bäst på bio!”

Sune eller Bert: ”I början var det Sune, men jag måste säga Bert nu när jag lärt känna honom. Sune har typ sju tusen tjejer bakom sig”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.