Min lokala hjälte

Frösundaviksparken lägger på luren när Mitt i frågar om asylplaner

Frösundaviksparkens svar till Pehr Granfalk.
Frösundaviksparkens svar till Pehr Granfalk.
Frösundaviksparken har svarat på Granfalks brev om planerna på ett asylboende i Hagaparken. Men svaret svävar på målet, menar Pehr Granfalk (M).

Nu har stadsdirektören Kristina Tidestav gett sig in i brevväxlingen och bett om ett förtydligande från företagets sida.

När Mitt i Solna ringer upp Frösundaviksparken lägger de på luren.

Det var för tre dagar sedan som kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) skickade ett brev till Frösundaviksparken AB, som driver hotellverksamheterna i Hagaparken.

I brevet bad han om klara besked i asylboendefrågan.

– Jag förväntar mig nu att få besked från Er om Ni har stoppat planerna på uthyrning av hotellfastigheten i Frösundavik till Hero Sverige AB, skrev han bland annat i brevet.

Frösundaviksparken AB var inte sena att svara. I ett brev skriver Ylwa Karlgren, företrädare för företaget:

”Till Kommunstyrelsens ordförande, Solna Stad

Hej Pehr!

Jag heter Ylwa Karlgren och på Ulrich Johns (vd på Frösundaviksparken, reds. anm.) uppdrag vill jag ge dig en snabb återkoppling på ditt brev av den 23 augusti 2016.

Vi vill bekräfta att den information som Frösundaviksparken lämnade i pressmeddelande den 21 juni är helt korrekt. Vi vill samtidigt passa på att bjuda in dig till oss så att vi kan berätta mer om vår fastighet i Frösundavik och de planer vi har för framtiden!

Vi hör av oss med förslag på alternativa tider som förhoppningsvis passar din kalender.

Med vänlig hälsning

Ylwa”

Men svaret svävar på målet, menar Pehr Granfalk.

– Det de gör är att hänvisa till pressmeddelandet, men det berör en annan fastighet. Vi vill försäkra oss om att vi pratar samma saker så att det inte blir ”vi sa inte den fastigheten och inte den fastigheten”, så det inte bara är semantik, säger han.

Därför har nu stadsdirektören Kristina Tidestav svarat Frösundaviksparken och bett om ett ytterligare förtydligande.

”Hej Ylva, och tack för det svar som Du på Ulrich Johns uppdrag skickade till Kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk igår. Pehr Granfalk har bett mig dubbelkolla att vi uppfattar Er rätt. Ni kommer alltså inte att hyra ut någon del av Er fastighet i Frösundavik i Solna till Hero Sverige AB eller till någon annan för att de på Migrationsverkets uppdrag ska kunna driva asylboende. Är det rätt uppfattat?”

När Lokaltidningen Mitt i Solna ringer upp Ylwa Karlgren blir samtalet kort.

– Jag har inga kommentarer att lämna i den här frågan så jag lägger på luren nu.