ANNONS

Fruktade för sitt liv – två åtalas för utpressning

Attunda tingsrätt
Mannen, som är bosatt i Sollentuna, fruktade för sitt liv efter
Två män åtalas misstänkta för att med hot om våld försökt få en man i Sollentuna att betala en större summa pengar. Den målsägande har i förhör berättat att han var rädd att männen skulle döda honom.
ANNONS

Två män i 35-årsåldern står åtalade i Attunda tingsrätt för utpressning och två fall av försök till utpressning. Den målsägande är en man bosatt i Sollentuna.

Bakgrunden till händelserna som nu lett till åtal är att den målsägandens företag varit i tvist med ett annat bolag om obetalda fakturor, men att ärendet – som hanterades av ett inkassoföretag – lades ner.

Ska ha hotat med våld

I början av juli i år kom de två nu åtalade männen hem till den målsägandes bostad. Männen ska då ha förklarat att de var där för att driva in en skuld åt det bolag som mannen varit i tvist med. Skulden uppgick till omkring 200 000 kronor.

Enligt den målsägande ska männen i samband med besöket ha sagt ”vi är inte att leka med” och ”du kommer få problem om du inte betalar”. Han upplevde männen som hotfulla och kände sig tvingad att betala. Han swishade därför över 25 000 kronor som en delbetalning.

Gjorde fler besök

I slutet av juli kom männen tillbaka. Denna gång ska de ha krävt 50 000 kronor. De ska även ha sagt att ”andra personer som inte betalat har blivit av med knäskålarna”. Männen återkom sedan en tredje gång, i slutet av augusti, med samma krav. Vid dessa tillfällen fördes inga pengar över.

Den målsägande har i förhör berättat att han efter männens besök fruktade för sitt liv.

God vän till ägaren av bolaget

De två åtalade männen nekar till brottsanklagelserna.

Den ena har tigit sig igenom förhören. Den andra har i förhör berättat att han besökt mannens bostad i Sollentuna. Han har även uppgett att han är god vän till den person som äger bolaget som den målsägande varit i tvist med, och att han därför ombads att be den målsägande att betala den påstådda skulden. Däremot nekar han till att det skulle ha förekommit några hot vid besöken.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.