Frustrationssång gör succé

Här framför klasskamraterna ”Jag vill inte bråka med er, 3B” för Lilla Aktuellt.
Här framför klasskamraterna ”Jag vill inte bråka med er, 3B” för Lilla Aktuellt.
Karlbergsskolans musikvideo har inte bara gjort succé på Youtube.

I torsdags besökte Lilla Aktuellt klass 3B för att filma när eleverna framförde låten som deras musiklärare skrivit till dem.

Eleverna var uppspelta av glädje och pirriga i hela kroppen inför SVT:s besök på Karlbergsskolan. De kunde inte låta bli att hoppa upp på alla stolar, för att få en skymt när tv-teamet anlände.

– Först var jag jättenervös men nu är det jättekul, säger eleven Sofia Tegborg i 3B.

Allt började med att klasskamraterna hade lite svårt att vara tysta, när deras musiklärare Elin Johansson sa till dem under en ukulele-lektion.

Helt spontant tog Elin Johansson ton på pianot och sjöng ”Jag vill inte bråka med er, 3B”. Eleverna gillade det och en lördag hemma utvecklade hon frasen till en hel låt.

Ihop med eleverna gjorde Elin Johansson sedan musikvideon som med över 6 000 visningar nu gjort succé på Youtube och fått SVT:s Lilla Aktuellt att besöka klassen.

– Vi fick vara med och göra musikvideon. Vi gjorde hysch-hysch och nickade på huvudet. En del har sagt att det är coolt att vi är med på Youtube, berättar eleven Sixten Djurberg Sundblad.

Eleverna i klassen ställer sig ­ i ring och de gungar fram och tillbaka när de sjunger.

Elin Johansson spelar piano och SVT:s tv-team filmar.

Rätt som det är börjar eleverna att prata igen, uppmärksamheten gör att det sprätter i kroppen.

Musikvideon, Youtube-succén och tv-inslaget är uppskattade i klassen.

Flera elever säger att de skrivit på egna låtar hemma och någon föreslår att deras musik­lärare ska skriva en ny sång till dem, nästa gång de inte kan låta bli att prata.

Själv är Elin Johansson bara glad åt uppståndelsen.

– Jag vill så klart inte att det ska vara tyst på en musiklektion. Men ibland måste det vara det mellan sångerna. Vi hade så roligt när vi gjorde musikvideon. Vi kramades mycket och jag tycker att det syns hur mycket kärlek det är här, säger hon.