ANNONS

Frysboxen var knarkgömma – man får sju års fängelse

Vid en husrannsakan i Skärholmen gjorde polisen ett fynd som heter duga. 117 000 missbruksdoser narkotika beslagtogs – ur en frysbox.
ANNONS

Polisen hade span på mannen som greps i oktober ifjol med knappt tio gram kokain på fickan. En husrannsakan gjordes därefter i hans bostad och i ett förråd han disponerade på två olika platser i Skärholmen. Där hittades en inkopplad frysbox som visade sig vara full av narkotika: 33 kilo amfetamin, 16 600 tabletter ecstasy och 186 gram kokain. Enligt polisens beräkningar motsvarande 117 000 missbruksdoser narkotika till ett gatuvärde av 8,5 miljoner kronor.

Narkotikan kunde kopplas ihop med en stor smugglerihärva i södra Sverige som nyligen nystats upp.

Förutom narkotikan beslagtogs en mängd olika typer av utrustning i Skärholmsbons förråd, så som påsar, kärl och burkar.

Mannen döms nu för grovt narkotikabrott till sju års fängelse.

Han erkänner att han innehaft narkotikan och förpackat en del av den. Men han hävdar att han tvingats medverka i en narkotikahandel då flera personer hotat honom och hans familj, och bara gjort som han blivit tillsagd.

Tingsrätten skriver dock i sin dom att det framstår som osannolikt att han inte var involverad i affärerna, och att han sedan förra sommaren haft en aktiv roll i hantering och försäljning av narkotikan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.