Fryshuset flyttar till större lokaler i Bro

Pola Ali, verksamhetsledare Fryshuset, och Sara Turstedt, ungdomsstödjare på kommunen.
Pola Ali, verksamhetsledare Fryshuset, och Sara Turstedt, ungdomsstödjare på kommunen.
Agel El-rubay och Linda Hultberg från Fryshuset med Camilla Janson (S).
Agel El-rubay och Linda Hultberg från Fryshuset med Camilla Janson (S).
Fryshusets verksamhet i Bro har har fått en ny lokal. På torsdagen höll de öppet hus för att möta sina nya grannar.

Under de senaste veckorna har flyttlasset gått från Bro centrum till Snickarevägen – där Fryshuset har fått nya större lokaler. Ungdomarna som deltar i Fryshusets verksamheter har gjort i ordning lokalen som ska användas för utbildning och aktiviteter.

– Det är ungdomarna själva som gjorde i ordning lokalen; hängde upp tavlor och ställde dit möbler, säger Linda Hultberg som är kommunikatör på Fryshuset i Husby.

På torsdagkvällen öppnades dörrarna till ett öppet hus för de nya grannarna, och ett 20-tal personer hade hörsammat inbjudan.

– I vår verksamhet vill vi i så stor utsträckning som möjligt samverka och bygga relationer, så det känns viktigt att de får ett ansikte på oss, får veta hur lokalen ska användas och vad det är vi gör, säger Linda Hultberg.

Fryshuset har samarbetat med Upplands-Bro kommun sedan 2016 och under 2017 startade deras juniorutbildning inom ramen för verksamheten H.I.T som står för hopp, inkludering och trygghet.

Under kvällen förklarade Fryshuset vad de gör inom verksamheten, hur samarbetet med kommunen ser ut, fikade och svarade på frågor.

– Det kändes som att folk var positivt inställda till arbetet, så det kändes bra, säger Linda Hultberg.

Från Fryshuset var förutom Linda Hultberg även Pola Ali, verksamhetschef för Föredöme och framtidstro i Fryshuset i Husby, Leewa Elrubay som är ansvarig för verksamheten i Bro och ungdomsledaren Agel El-rubay.

Från kommunens sida kom kommundirektören Maria Johansson och kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S). Även representanter från polisen var där.

Fakta

Fryshuset i Bro

Fryshuset i Upplands-Bro, verksamhet HIT, utbildar ungdomar, ny lokal i Bro

En av de verksamheter som Fryshuset jobbar med är H.I.T som står för hopp, inkludering och trygghet. Syftet är att ge ungdomar verktyg och kunskap för att skapa förändring för sig själva och sin ort.

Bland annat ingår utbildning i vardagsjuridik, konflikthantering, jämställdhet, brandsläckning och första hjälpen.

Tidigare i år diplomerades 18 ungdomar efter deltagande i utbildningen och under hösten kommer man att utbilda fler.

Fryshuset har också trygghetsvandringar i Bro.

Målgruppen för verksamheten är unga och unga vuxna mellan 13 och 28 år i Bro, med särskilt fokus på åldersgruppen 15 till 19 år.