ANNONS

Fryshuset lämnar Östberga – då tackas de av med kärleksbrev

Fryshuset
Fryshuset lämnar Östberga den 31 maj.
Efter fyra år så står det klart att Fryshuset försvinner från Östberga. För att tacka personalen vill nu Östberga kulturhus göra en kärleksvägg, där Östbergaborna får bidra med teckningar eller brev där de berättar om vad Fryshuset betytt för dem.
ANNONS

Fryshuset har varit ett uppskattat inslag i Östberga de senaste fyra åren. Med grillningar på torget och aktiviteter för barn och unga vittnar många Östbergabor att deras närvaro bidragit till ett lugnare område.

När beskedet kom att Fryshuset inte skulle få förnyat kontrakt i juni 2020 blev många upprörda, och Östbergabon Ia Hamn startade en namninsamling för att politikerna skulle ändra sig. Namninsamlingen samlade över 700 namn, men politikernas beslut stod fast.

De har gjort ett fantastiskt arbete för många barn och unga här

Robert Jelinek

Den 31 maj lämnar således Fryshuset Östberga, och för att tacka dem för de senaste åren vill nu Östberga kulturhus kärleksbomba dem.

– De har gjort ett fantastiskt arbete för många barn och unga här, och det finns ett stort behov bland Östbergaborna att tacka dem, säger Robert Jelinek från kulturhuset.

Undvika att kramas i coronatider

Därför välkomnar man nu alla Östbergabor som vill att lämna ett brev, en teckning, en dikt eller något helt annat som symboliserar vad Fryshuset betytt för dem. Planen är att gåvorna sedan ska sättas upp på en vägg eller ett fönster på kulturhuset.

– Eftersom det är coronatider så kanske man inte ska kramas, men jag tror att det finns ett stort behov i Östberga att få krama killarna och tjejerna från Fryshuset som gjort ett sådant fantastiskt arbete. Nu kan man få visa tacksamhet på det här sättet istället.

Vill man skicka in ett bidrag till kärleksväggen kan man göra det i den Facebooktråd som Östberga kulturhus startat här, eller lämna in sitt bidrag direkt till kulturhuset.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.