Fryshusets musikstudio klar lagom till lovet

Musikstudion ger chans att vara kreativ på jullovet.
Musikstudion ger chans att vara kreativ på jullovet.
Under hela hösten har det varit byggstök, men nu börjar de nya lokalerna bli klara.
Under hela hösten har det varit byggstök, men nu börjar de nya lokalerna bli klara.
På jullovet har Skärholmens unga chansen att skapa musik i Nya Ungdomens hus. Musikstudion blir klar lagom till lovet.

Den 27 december är det dags. Nya Ungdomens hus öppnar dörrarna. Allt är visserligen inte klart, men tillräckligt mycket för att Fryshuset ska kunna erbjuda sitt jullovsprogram Lovely Days i de nya lokalerna.

Musikstudion hör till det som öppnas. Här blir det musikhörna den 27 december – akustiska musiksessions för ungdomar mellan 16 och 19 år.

Den 27–29 december blir det dessutom produktions- och inspelningsworkshop, för 12–19-åringar. 10–15 ungdomar får då sitta i musikstudion ihop med en musikproducent och en artist. De får både se hur proffsen jobbar och själva testa att producera och spela in musik. Fryshuset uppmanar de som vill vara med att hålla kolla i Fryshusets sociala medier för att få en plats.

Dans och dodgeball

Den som föredrar att dansa framför att sitta stilla i en studio får också sitt. En danssal öppnar nämligen också, lagom till lovet. I den blir det dansworkshops för 12–19-åringar, den 2–5 januari. Både nybörjare och vana dansare är välkomna att testa fyra olika dansstilar.

Dodgeball blir det också. Den 5 januari ordnar Mitt 127 turnering mellan Fryshuset Skärholmens olika fritidsgårdar. En chans att få röra på sig, för alla 12–15-åringar.

Den 8–9 januari lockar Fryshuset med aktiviteter för alla unga som gillar sociala medier. Då står kreativt skapande genom medier på programmet. 12–19-åringar får lära sig hur man skapar en egen Youtube-kanal eller en podcast. Både teori och praktik utlovas.

Festivalen Lovely Days har också program vid Fryshusets träffpunkter och mötesplatser. Gå in på Fryshusets webbsida och Facebooksida för information.