Full fart på Norrviken i veckan

I veckan är det full fart på Norrvikens sjöisbana.
I veckan är det full fart på Norrvikens sjöisbana.
Snart ska det vara nyplogat på Norrviken. Och den kommande veckan är fullspäckad med aktiviteter för både stora och små.

I och med helgens minusgrader har isen börjar frysa ihop vid Norrvikens strandkant, och så fort kommunens personal tar sig ut med maskinerna på isbanan ska den plogas.

– De var ute och mätte idag. Tjockleken ska inte vara några problem, och det ska fortsätta vara minusgrader under veckan, säger Lennart Gustafsson på Sollentuna skridskosällskap.

Sedan blir det full fart på isbanan. Redan på onsdag är det dags för facklornas kväll. Då kommer banan lysas upp av stormfacklor och marschaller. Alla som vill kan åka 3,5 kilometersslingan i samlad trupp – med facklor i händerna.

På lördag anordnas familjens dag på Norrviken, där alla som vill får prova på hastighetsskridskor och träna teknik. Under dagen finns också en tipspromenad längs med 3,5 kilometersslingan, med 13 frågor för barn och 13 för vuxna.

Och på söndag går både Maraton SM och Sollentunaloppen av stapeln. Tänkte du vara med är det hög tid att anmäla sig. Sista dagen för att få anmäla sig till ordinarie anmälningsavgift är nämligen idag, måndag.

– Det har börjat trilla in en hel del anmälningar här under dagen. Det är ju så med sjöis, det är svårt att förutsäga långt innan så många är ute i sista minuten. Men nu ser det ut att bli goda förutsättningar, säger Gustafsson.