Full rulle på nya skolgården

Skolgård
Efter nästan två års väntan stod den nya skolgården klar efter sommarlovet.
Loviselundsskolan.
Hässelby SK besökte invigningen för att spela fotboll med de som hade lust.
Skolgård
Fruktutdelning ingick i festiviteterna.
I torsdags invigdes Loviselundsskolans nya skolgård med pompa och ståt efter nästan två år av planering och arbete.

Loviselundsskolans elever hade i flera år efterfrågat en ny skolgård och förra året hörsammades önskemålet av Stockholms Stad. Förra hösten fick en grupp elever fick chansen att träffa representanter från skolfastighetsbolaget Sisab och tillsammans med dem tog de fram en plan om hur deras nya skolgård skulle se ut. Och i torsdags invigdes den under högtidliga former.

– Under invigningen var det även många gamla elever från skolan som kom och hälsade på. De har varit med och kämpat för en ombyggnad av skolgården i flera år. Därför la vi invigningen så att de skulle ha möjlighet att komma, berättar läraren Eva Starre Friberg, som ansvarat för skolgårdsgruppen.

Under invigningen klipptes band och skolans trumgrupp spelade. Lokala idrottslag från Hässelby SK och Blackebergs Basket hade även bjudits in för att testa de nya planerna tillsammans med eleverna.

 

Flera nya inslag

De nya inslagen på skolgården är många. Bland annat har en scen byggts, en studsmatta grävts ner i backen och konstgräs har lagts på fotbollsplanen. Det finns även nya lekhus, gungor och en löparbana som går runt skolgården.

– Den stod klar redan efter sommarlovet och den har redan använts otroligt mycket, säger Eva Starre Friberg.