ANNONS

Fulla busstjuvar i vinglig färd på E18 – parkerade utanför dörren

SL-buss
Nattbusschauffören var på rast - då passade tjuvarna på.
Efter en blöt och drogfylld afton i Spånga skulle de två 25-åringarna åka hem till Upplands-Bro.
Så de tog en buss. Bokstavligen.
ANNONS

Klockan var runt 3.30 en natt i december i fjol när en bussförare stannade till vid depån i Lunda för att ta en kort rast och en kaffe. Efter bara några minuter gick han ut för att fortsätta arbetspasset – men då var bussen försvunnen.

Berusade och utan körkort

De två 25-åringarna hade, trots grav berusning och avsaknad av körkort, hoppat in i den tomma bussen och kört iväg i riktning mot Upplands-Bro. 

– Vi var på väg hem, men det var kallt och sådär. Vi ville hem så fort som möjligt och skulle hem till mig, förklarar den ene av dem i förhör.

Spårades med GPS

Stölden anmäldes omedelbart, och var snabbt uppklarad.

Med hjälp av GPS-spårning kunde man i realtid se hur bussen färdades på E18 norrut och svängde av mot Bro. Bara ett par minuter efter att den parkerats utanför den ene mannens hem var polis på plats och grep männen.

Ungdomar stal SL-buss i Spånga – körde till Bro

Bilder från bussens kameror

Den ene misstänkte hävdade först att de plockats upp av en hjälpsam SL-förare som kört hem dem och sedan lämnat bussen, men en film från bussens övervakningkameror visar att det var 25-åringen själv som satt bakom ratten och körde.

Bägge männen åtalas nu för stöld av fortskaffningsmedel och ringa narkotikabrott. Mannen som körde åtalas även för grov olovlig körning och rattfylleri.

ANNONS