Fullmäktige sa ja till nya bostäder för äldre

Äldreboende Bergshamra, trygghetsboende
Trygghetsboendet kommer att ligga strax väster om Bergshamra centrum.
Signalisten får grönt ljus att bygga nytt trygghetsboende i Bergshamra. På måndagskvällen antogs detaljplanen av fullmäktige.

Som Mitt i tidigare har rapporterat har byggnadsnämnden godkänt planerna på ett nytt trygghetsboende för äldre i två fastigheter i Bergshamra. Totalt 60 lägenheter med ett till tre rum och gemensamma lokaler för umgänge är planen. På måndagskvällen sa även fullmäktige ja till att anta detaljplanen för kvarteret Torsken 2. När planen har vunnit laga kraft utgör den grund för att bevilja bygglov, och därefter kommer byggnationen att kunna påbörjas.

– Att planen är antagen är en milstolpe för Signalisten. Tillsammans med Palsternackan som blir klar i höst kommer det snart att finnas två trygghetsboenden med riktigt bra lägen för Solnas äldre, säger Signalistens styrelseordförande Magnus Nilsson (M) i ett pressmeddelande.

– Ett trygghetsboende är ett bra alternativ för den som vill ha gemenskap med andra på ålderns höst. I Bergshamra bor många otillgängligt utan hiss, så detta blir ett attraktivt alternativ för dem, säger Samuel Klippfalk (KD), ordförande i omvårdnadsnämnden.

Måste stå i seniorkö

Signalistens nya regler för äldre kommer att gälla, vilket innebär att de nya lägenheterna i första hand förmedlas till Solnabor som är 85 år eller äldre och står i Signalistens seniorkö. I andra hand förmedlas lägenheterna till personer som är 70+. I tredje hand 65+ och i fjärde hand 60 +.