ANNONS

Fullsatt event i Globen ställs in på grund av oro för corona

Börshajen. Andra Farhad.
Det är med sorg i hjärtat som grundaren av Börshajen, Andra Farhad, ställer in eventet som skulle fylla Globen på torsdag.
Börshajen Academy i Globen, med över 13 000 anmälda, ställs in på grund av corona-oro, vilket just nu är tvärtemot Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
– Jag inte beredd att ta risken att någon smittas på grund av att jag arrangerade det här, säger arrangören Andra Farhad.
ANNONS

Den 5 mars skulle grundaren av Börshajen, Andra Farhad från Fittja, fylla Globen med ett evenemang om att öka kunskapen om bland annat aktiesparande. Bland talarna fanns norska hotellmiljardären Petter Stordalen och affärskvinnan Christina Stenbäck.

Jag vill inte genomföra ett evenemang när folk inte känner sig trygga.

Men på måndagskvällen beslutade hon att ställa in – på grund av oro för spridning av coronaviruset.

– Jag känner verkligen sorg. Det är så många människor som skulle kunnat bli inspirerade och bättre på att fatta ekonomiska beslut, säger initiativtagaren Andra Farhad.

Andra Farhad får Kompassrosen.

”Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag någonsin ana att jag skulle stå här idag.” skrev Börshajen på sin Instagram efter att det blev klart att eventet skulle fylla Globen.

Går emot Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten har inte gått ut med några rekommendationer till arrangörer av stora evenemang i Sverige att ställa in dem, men vill inte kommentera ett specifikt fall.

– Det är arrangörerna som fattar de besluten. Smittan sprids inte ute i samhället just nu, så det är ingen fara att gå på den typen av event, säger Sara Rörbecker, pressekreterare på Folkhälsomyndigheten.

Andra Farhad tog beslutet efter att Folkhälsomyndigheten höjde risken för smittspridningen från ”låg” till ”måttlig”.

ANNONS

– Även om myndigheter inte har gått ut och varnat för den här typen av evenemang så är jag inte beredd att ta risken att någon smittas på grund av att jag arrangerade det här, säger Andra Farhad.

Börshajen från Fittja fyller Globen

Många visade oro

Andra Farhad har följt coronavirusets utveckling under den senaste tiden, och många hade hört av sig och visat oro inför evenemanget.

– Jag vill inte genomföra ett evenemang när folk inte känner sig trygga. Under mitt tak, när jag är ansvarig för någonting vill jag att människor alltid ska komma ihåg att jag tänker på säkerheten först, säger hon.

Andra Farhad är hoppfull om att eventet ändå kommer genomföras, men hon vet i nuläget inte när.

– Jag känner att det här var rätt beslut. Vi får se hur det blir framöver, Globen står kvar, så förhoppningsvis blir det längre fram, säger Andra Farhad.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.