Min lokala hjälte

Fullspäckad vecka med tv-spel och dating

Runt bordet på Folkes var det flera träffar med speeddating för 65-plussare i våras, nu fortsätter det lyckade konceptet även i höst.
Runt bordet på Folkes var det flera träffar med speeddating för 65-plussare i våras, nu fortsätter det lyckade konceptet även i höst.
Tv-spelsträff, speeddating och allsång - på måndag drar den årliga seniorveckan i gång i Huddinge, där ett 90-tal punkter står på programmet.

Nästa vecka erbjuds Huddinges drygt 14 500 stycken 65-plussare fem heldagar med ett 90-tal fysiska och sociala aktiviteter som varvas med föreläsningar och underhållning.

Det är dags för den femte upplagan av Seniorveckan som det lokala föreningslivet i Huddinge och kommunen står bakom.

– Seniorveckan handlar egentligen om att visa alla aktiviteter som finns för seniorer året om i Huddinge, men det är också ett bra tillfälle att nå ut till fler. Vi ser det också som en bra möjlighet för många äldre att träffa nya kompisar, säger Victoria Ringius, kommunikatör på Huddinge kommun och projektledare för Seniorveckan.

Nytt för i år är till exempel qigong och körsång. Det blir också mycket aktiviteter på temat ”hur man använder en dator”, samt flera favoriter i repris som till exempel speeddating, tv-spelsträff och föreläsning om sociala medier.

– Just sociala medier fanns det ett stort intresse för förra året, så det har vi en föreläsning om igen. Det blir också en föreläsning med Rfsu om sexualitet på äldre dagar, en ganska tabubelagd men viktig fråga som vi vill belysa i år igen, säger Victoria Ringius.

Seniorveckan avslutas under festliga former i Sjödalsparken nästa fredag den 9 september, med stor fest och allsång under ledning av artisten Linda Rapp.

Då delas även årets kvalitetspris ut för framstående insatser inom äldreomsorgen i Huddinge.

Här finns hela programmet.