Fullspäckat sportlov i Hammarby-Skarpnäck

På låtskrivarverkstan får man lära sig skriva texter och musik.
På låtskrivarverkstan får man lära sig skriva texter och musik.
Låtskrivarverkstad, lekar, experimentverkstad och bio. Barn och ungdomar i Hammarby-Skarpnäck som inte vill sporta på lovet behöver inte gå sysslolösa nästa vecka. I Skarpnäcks kulturhus ordnas aktiviteter nästan varje dag. Och Biograf Reflexen i Kärrtorp visar sportlovsmatiné.

Skarpnäcks kulturhus laddar upp för sportlovet nästa vecka. Där arrangeras aktiviter alla dagar utom fredag.

Tisdag, onsdag och torsdag kan ungdomar exemplevis gå på låtskrivarverkstad där man får lära sig skriva text och musik till pop- och RnB-låtar från grunden. Inga förkunskaper krävs utan verksamheten anpassas efter deltagarnas förutsättningar. Men föranmälan krävs.

För barn från 10 år ordnas, på onsdag, en experimentverkstad där man får lära sig om teknik genom att bygga och experimentera. Här kan man exempelvis testa att bygga en skyskrapa eller en bro.

–Vi vill inspirera unga att bli intresserade av konstruktion, fysik och kemi genom att experimentera. De kommer att få bygga mycket modeller av olika typer av byggnader. Med enkla medel så får man en känsla av hur saker är uppbyggda, säger Christofer Blixt, kommunikatör på Skarpnäcks kulturhus.

Det finns även aktiviteter som vänder sig till mindre barn och familjer. På måndag är det hopp och lek för barn och föräldrar och på lördag pyssel.

På söndag är det schack-skola får alla åldrar. Och på torsdag visas den Japanska filmen Kubo i Skarpnäcks bibliotek. Alla sportlovsaktiviteter i Skarpnäcks kulturhus är gratis.

Även andra dagar visas sportlovsmatiné i stadsdelsområdet. På måndag visas filmen Pelle Kanin och på tisdag Paddington 2 på Biograf Reflexen i Kärrtorp.

Stockholms stad arrangerar dessutom aktiviteter i parklekar och på fritidsgårdar. Exempelvis utflykter, grillning och pulkaåkning