ANNONS

Beslut: Fullstor idrottshall byggs i Torsvik

Torsvik, fullstor idrottshall
Såhär kommer den nya idrottshallen att se ut enligt en illustration.
Torsviks skola får en ny fullstor idrottshall som kommer att kunna användas både av skolan och föreningslivet. Hallen ska stå klar 2021.
ANNONS

På måndagskvällen förväntas kommunstyrelsen på Lidingö besluta att avsätta 69 miljoner kronor till en ny idrottshall och fritidsklubblokal på Torsviks skola.

Hallen, som är en fullstor idrottshall, förväntas stå klar 2021.

Planeringen av en ny idrottshall intill Torsviks skola har varit igång länge. När skolan byggdes om 2016 var det tänkt att en ny idrottshall skulle ingå i ombyggnationen. Men överklaganden från grannar gjorde att planerna fick läggas på is.

14 miljoner dyrare

Nu är alltså bollen i rullning igen. Den nya idrottshallen har utformats på ett nytt sätt. Idrottshallen som planerades först skulle kosta 55 miljoner kronor. Den som nu planeras blir alltså 14 miljoner kronor dyrare.

Fotbollsplan byggs

För att ge plats åt den nya idrottshallen ska den gamla rivas men den nya hallen kommer inte att byggas på samma ställe, utan istället norr om det så kallade H-huset. Den nya hallen kommer bli  40 gånger 20 meter stor och ha fria ytor längs sidorna. Den kommer att vara delningsbar med en vikvägg och ha fyra omklädningsrum.

Där den gamla idrottshallen låg kommer en liten fotbollsplan med konstgräs att byggas.

”En ny fullstor idrottshall i Torsvik har varit efterfrågad av skolan, föräldrar och föreningslivet under flera år. Vi är glada att vi på kommunstyrelsen på måndag kan ta beslut om investeringsmedel för en fullstor idrottshall och samtidigt tillhandahålla nya fräscha lokaler för Torsviks skolas fritidsklubbsverksamhet”.

Så skriver den politiska majoriteten i ett gemensamt pressmeddelande.

ANNONS