ANNONS

Fuskbygge gjorde husägare utblottad

När Liliane Sjöbloms hantverkare ställdes mot väggen i tv-programmet trodde hon mardrömmen var över. Men efter en förlikning har hon ändå flera hundra tusen kronor kvar i skulder.
ANNONS

När Lilian Sjöblom skulle renovera huset anlitade hon en hantverkare med basen i Nacka. Hon fick höra talas om honom på en fest, eftersom hennes systerson var lärling hos honom.

Mannen gjorde ett gott intryck och kom med en bra offert. Liliane Sjöblom gick med på att betala ut ett förskott på 20 000 kronor, men märkte ganska snart att bygget stod stilla.

Som Lokaltidningen Mitt i tidigare har berättat fick Liliane Sjöblom sedan bo utan riktigt tak under en hel vinter. Liliane, som är sjukpensionär på grund av en svår whiplashskada, berättade då hur hon den vintern sov med flera lager kläder under en tjock päls.

Räddningen kom när TV4-programmet ”Fuskbyggarna” tog upp hennes fall och ställde hantverkaren till svars. Men mardrömmen var inte över. Liliane Sjöblom anlitade en advokat för att få tillbaka pengarna. Eftersom entreprenaden var behäftad med fel yrkade hon på skadestånd och kostnadstäckning för de skador och kostnader som hon fått stå för.

– Totalt har jag haft utgifter på 400 000 kronor för att rätta till allt som han ställt till med, säger Liliane Sjöblom.

Förra veckan kom en dom i tingsrätten som fastställer en förlikning mellan parterna.

– Till slut kostade det bara mer och mer och då kände jag mig tvingad till förlikning, säger Liliane Sjöblom.

Förlikningen innebär att hantverkaren ska betala 45 000 kronor till Liliane Sjöblom. Rättegångskostnaderna får hon stå för själv.

– Jag är förtvivlad. Jag är rädd att jag kanske får gå från huset och det är så hemskt att det inte ens går att beskriva, säger Liliane Sjöblom.

ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har sökt hantverkaren, som dock avböjt att kommentera förlikningen.