ANNONS

Tre fuskdömda studenter riskerar bli utkastade

Tre fuskdömda studenter kan förlora sina platser på KTH och Stockholms universitet.
Tre fuskdömda studenter kan förlora sina platser på KTH och Stockholms universitet.
Tre studenter i Stockholm dömdes nyligen för fusk på högskoleprovet. Nu riskerar de att förlora sina platser på KTH och Stockholms universitet.
ANNONS

Tre av de 23 personerna som i januari dömdes för fusk på högskoleprovet studerar i Stockholm, och riskerar nu att bli av med sina platser. Det gäller en student på Kungliga tekniska högskolan, KTH, och två studenter på Stockholms universitet, enligt SVT.

Universitets- och högskolerådet, UHR, skriver i ett pressmeddelande att de universitet och högskolor som berörs har informerats och kan nu ta tillbaka sina beslut om antagning.

Jerker Dahne, chef vid studentavdelningen på Stockholms universitet, säger till SVT att en jurist nu tittar på fallen för att se om de fått sina platser genom en annan antagningskvot, eller om det är med fuskresultatet från högskoleprovet. Besked väntas komma inom några veckor.

– Är det så att man kommit in på utbildningen genom att fuska i högskoleprovet så förlorar man sin plats och får inte fortsätta, säger han.

Under våren väntas UHR fatta beslut i ytterligare 200 fall av fuskmisstänkta provdeltagare som just nu utreds. Huruvida någon av dem antagits till en utbildning i Stockholm är är ännu inte känt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.