ANNONS

Fylla, stölder, droger – fest spårade ur

Dyngraka besökare, öppet missbruk av cannabis, stöld av jackor och väskor i garderoben samt för få ordningsvakter – festen i föreningens lokal spårade ur rejält.
ANNONS

Det var natten mellan den 31 oktober och 1 november i år som polisen kallades till en föreningslokal i Solna. Festen i lokalen, som hyrts ut till ett bolag som anordnade en konsert, hade spårat ur – och det rejält.

När polisen kom dit rådde ett kaos utanför lokalen. I ett PM där man summerar kvällen skriver man:

”När patrull kommer till platsen befinner det sig mycket folk utanför entrén. Det är hög berusningsgrad samt luktar mycket THC-rök. Allmänt stökigt generellt. Inne i lokalen vid garderoben råder totalt kaos. Ca 150-200 personer försöker samtidigt hämta ut sina jackor. Lokalen är överfylld och de 4 ordningsvakter som finns på plats mäktar inte med ordningshållningen. Folk klättrar över staketet som skiljer garderoben från entrén och fri plundring av jackor och väskor sker. Polispersonal på plats samt ordningsvakter är för få för att hindra att brott ska ske.”

Enligt polisens efterbedömning kan cirka 50-100 personer ha blivit av med jackor och väskor. Det missbrukades även cannabis öppet, utan att ordningsvakterna ingrep.

Arrangören menar att det hela ska ha börjat när två tjejer som skulle hämta ut jackor fått svårt att andas på grund av trycket från folkmassan bakifrån. De skulle då ha lyfts över staket och in i garderoben. I och med det så började andra personer också klättra över och kaos utbryter.

Stadens utredning av händelsen visar att föreningen har hyrt ut sin lokal till ett annat bolag och låtit deras personal stå för alkoholförsäljningen, haft för få ordningsvakter i förhållande till antalet besökare samt även överserverat alkohol.

Föreningen får nu en varning enligt alkohollagen av socialnämnden i Solna då man på flera punkter brutit mot alkohollagens bestämmer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.