ANNONS

Nu fyller Gribbylund 30 år med pompa och ståt

Man kommer bland annat anordna en loppis under Gribbylunddagen.
Man kommer bland annat anordna en loppis under Gribbylunddagen.
Det har gått 30 år sedan Gribbylund Centrum öppnade dörrarna. Området har blivit bortglömt tycker arrangörerna och därför vill man nu stärka kvarterets självförtroende med en alldeles egen dag.
ANNONS

Butikschefen Lotta Svensson har varit med ända från början. Hon öppnade sin ICA-butik inne i centrum för trettio år sedan.

– Det är ofattbart att det har gått så lång tid. Jag har sett barn växa upp och nu är de vuxna och har egna barn som kommer in och handlar, säger hon.

Då, i slutet på 1980-talet, arrangerades det Gribbylundsdagar och lådbilsrallyn på torget men genom åren har det mattats av. Fram till att ICA-handlarna tillsammans med Brf Fållbänken med Anette Rönn och Jovanna Sjölander i spetsen beslöt sig för att förra året återigen göra slag i saken.

– Gribbylund har blivit lite av den bortglömda stadsdelen och det tycker vi är synd. Därför ville vi köra igång igen, säger Anette Rönn.

Fullspäckad dag

Datumet är den 2 september, mellan klockan 11-16, och det blir en fullspäckad dag med allehanda aktiviteter. Blåljuspersonal kommer besök och brandbilen kommer att visa upp sin utrustning för de yngsta mellan 11 och 14. Det blir godisregn, proffsfotografering, sumobrottning och sång och dansuppvisning. Det kommer även finnas möjlighet till att sälja eller fynda gamla prylar på loppis.

– Det var lite nervöst där ett tag om vi skulle få ihop det men det gick till slut, säger Anette Rönn.

Polisen har ökat tryggheten

Hon tycker att området förändrats genom åren, men den största skillnaden skedde när Akelius sålde sina hyresrätter till Brf Fållbänken.

– De hade struntat i området. Men när det blev bostadsrätter började man bli mer uppmärksam och man tog hand om området på ett annat sätt. Man tillät inte att folk skräpade ner och eldade i papperskorgar.

Även polisen har gjort insatser för att öka tryggheten i området.

ANNONS

– Polisen har arbetat för att få bort droghandeln som pågått i området. Människor som kommer från Myrängshållet säger att det är helt annorlunda i Gribbylund nu än för bara några år sedan, säger Anette Lönn.

Och en del i att stärka kvarterets självförtroende är bland annat att anordna Gribbylundsdagen.

– Vi hoppas att det kommer en massa människor som vill fira, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.