Fynd vid mordplatsen i Farsta strand

Militär och polis genomförde en lyckad sökning i bostadsområdet på Nordmarksvägen.
Militär och polis genomförde en lyckad sökning i bostadsområdet på Nordmarksvägen.
Ett viktigt fynd i utredningen av mordet i Farsta strand gjordes förra veckan, när polis och militär sökte i området vid Nordmarksvägen.

Samtidigt vill polisen ha kontakt med folk som befunnit sig i bil i närheten under mordnatten.

Den som tittade ut genom fönstret på Nordmarksvägen förra måndagen kunde se militärer och poliser patrullera i området, beväpnade med metalldetektorer.

– Vi gjorde ett eftersök ihop med militären. Det är inte helt ovanligt att vi använder militär vid mordutredningar. De kan tillhandahålla stora resurser och är tränade i att söka, säger Mats Johansson, utredare vid polisen.

Cirka tio militärer deltog, liksom uniformerad polis och utredare. Sökaktionen pågick från niotiden på morgonen till tidig eftermiddag. Och enligt polisen gav den resultat.

– Det gick bra. Vi hittade något som vi tror kan ha med mordet att göra. Men vad det var vill vi inte gå ut med, säger Mats Johansson.

Hur stor betydelse har fyndet för utredningen?

– Det är klart att det har betydelse, annars hade vi inte letat.

De gröna uniformerna gick inte obemärkta förbi i området. Bibbi Vågberg var på väg till tunnelbanan när hon sprang rakt på militärerna.

– Man var ju orolig att det var en bomb eller nåt, men jag frågade två poliser om man kunde gå där och de sa att det inte var någon fara, berättar hon för Mitt i.

Det var natten till den 23 januari som en 27-åring sköts till döds mitt i bostadsområdet på Nordmarksvägen. En 26-årig man är häktad misstänkt för medhjälp till mord. Flera personer har figurerat i utredningen men varken polis eller åklagare vill säga om man letar efter fler misstänkta.

Mitt i Söderort ringde upp åklagaren Tove Kullberg och frågade om förra veckans fynd.

Sökning med metalldetektorer. Var det mordvapnet som hittades?

– Jag kommer inte att kommentera vad som hittades eftersom det råder förundersökningssekretess.

Åklagaren vill inte heller säga om fyndet på Normdarksvägen stärker misstankarna mot den häktade 26-åringen.

Fakta

Polisen söker vittnen

Polisen är särskilt intresserade av att komma i kontakt med personer som färdats i bil, eller uppehållit sig vid en bil längs Nordmarksvägen under natten mellan den 22 och 23 januari 2016.

Även boende som haft besök av bilburna personer eller som blivit hemskjutsade, eller upphämtade, under aktuell tidsperiod ombeds kontakta polisen. Alla iakttagelser är av stor vikt.

Den som har tips eller upplysningar ombeds kontakta utredare Mats Johansson på telefon 010-5642713.