ANNONS

Fyra bostadsinbrott på ett enda dygn

Förra måndagen svepte en kraftig inbrottsvåg in över Lidingö. På bara en dag utsattes fyra bostäder för inbrott och ytterligare en för inbrottsförsök. En man har gripits misstänkt för häleri.
ANNONS

Bostadsinbrotten har länge varit ett problem på Lidingö. Särskilt villor är drabbade. Förra måndagen, 2 november, var inget undantag. Inom loppet av ett dygn upptäcktes att fyra bostäder utsatts för inbrott.

Två av inbrotten, i Mosstorp och Baggeby, inträffade på adresser bara drygt 600 meter från varandra. I Baggeby skedde inbrottet på förmiddagen i en lägenhet på nedersta våningen. En granne på samma adress utsattes i samma veva för ett inbrottsförsök.

I Mosstorp var det en villa som utsattes och tjuvarna lyckades där ta sig in i huset genom att bryta upp källardörren.

De andra två utsatta bostäderna, villor i Brevik och Högberga, ligger bara knappt två kilometer från varandra.

I villan i Brevik tog sig tjuvarna in genom ett sovrumsfönster och stal flera värdesaker och smycken. Även vid inbrottet i villan i Högberga stals smycken till ett okänt värde.

Men i veckan greps också en person misstänkt för häleri. Norrmalmspolisen var på Lidingö som en del i en inbrottssatsning och gjorde en spaning efter mannen, som är hemmahörande på Lidingö.

– Han hade saker man misstänker kommer från inbrott och greps, men den vidare utredningen får visa om godset kan kopplas till några inbrott på just Lidingö, säger Tomas Lundgren, kommunpolis.

Fakta

Så håller du tjuven borta

Tänk som en tjuv. Tjuvens favoritväg att ta sig in är genom ett fönster i bottenplanet, gör det svårare att komma in genom fönster och altan- och balkongdörrar.

Sätt timer på belysningen.

Ha lås av god kvalitet och installera låskåpor.

Brott i bostadsmiljön förebyggs bäst med hjälp av en fungerande grannsamverkan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.