Fyra häktade för delaktighet i Breviksmord

Fyra unga män häktades förra veckan misstänkta för inblandning i mordet på en 27-årig man i Brevik utanför Åkersberga. 27-åringen hittades blödande i sitt hem av en polispatrull på morgonen 1 maj.

– Min klient säger att han är totalt oskyldig. Det är möjligt att han har varit där, men han har absolut inte begått något brott, säger advokat Christer Söderberg som företräder en av de häktade, en 28-årig man.

Åklagaren Ewa Tvengström som leder förundersökningen hade begärt att 28-åringen skulle häktas för mord. Men Attunda tingsrätt nöjde sig med att häkta honom på sannolika skäl ”för i vart fall medhjälp till mord”.

– Det är ingen skillnad. Det ger oss arbetsro att fortsätta utredningen, säger Ewa Tvengström till Lokaltidningen Mitt i.

Hon vill i övrigt inte berätta något om utredningen.

Vid 4.30-tiden på morgonen 1 maj besökte polisen 27-åringens hem eftersom han misstänktes för brott med koppling till ett bråk tidigare på Valborg. Poliserna fann honom blodig. Han fördes med ­ambulans till sjukhus men hans liv kunde inte räddas. Det 27-åriga mordoffret har tidigare dömts för dopnings- och narkotikabrott. Åtminstone en de nu häktade männen har också dömts tidigare för narkotikabrott.

28-åringen som nekar till brott har överklagat häktningsbeslutet. Av överklagandet framgår att han befann sig på mordplatsen tillsammans med övriga misstänkta och det förekommit droger.

– Han biter ihop och hoppas på ett snabbt ­frisläppande, säger advokat Christer Söderberg.

Det ger oss arbetsro att fortsätta utredningen.Ewa Tvengström kammaråklagare