ANNONS

Fyra lekplatser rustas upp

Penselvägen.
Penselvägen.
Råbydammen.
Råbydammen.
Råbyparken.
Råbyparken.
Målarvägen.
Målarvägen.
Upplands-Bros barn har tyckt till - och nu är resultatet här.

Innan årsskiftet rustas fyra lekplatser i Bro och Kungsängen.
ANNONS

Projekt Drömpark drog igång i maj. Under några veckors tid fick Upplands-Bros barn chans att lämna in synpunkter och önskemål om kommunens lekplatser.

Teckningar och brev vällde in till kommunhuset och i förra veckan presenterades resultatet. Fyra lekplatser vid Råbyparken, Råbydammen, Målarvägen och Penselvägen rustas upp.

Lekplatsen i Råbydammen får nya grillplatser, Penselvägen får en helt ny klätterställning och i Råbyparken byggs klättervägg, rutschkana och tunnlar.

– Det har varit ett fantastiskt engagemang i projektet kring drömparkerna och det är roligt att vi snart ser resultatet som baserar sig på vad barnen uttryckt att de vill ha, säger Catharina Andersson (S), ordförande i tekniska nämnden.

Renoveringen av lekplatserna har redan börjat och beräknas vara klar vid årsskiftet.

Samtidigt avsätts pengar för att bygga en lekplats vid Kungsängens IP till nästa sommar. I Råby vill kommunen bygga en aktivitetspark för ungdomar.

– Vi kommer att börja med att ta in synpunkter från ungdomarna. Vill de ha parkour, mer skate eller en utomhusscen? Det är inte vi politiker som ska bestämma vad ungdomarna vill ha, vi vill att de själva ska tycka till, säger Andrée Wright (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, om den nya aktivitetsparken i Råby.

ANNONS