Fyra misstänkta för Gucci-kuppen

Fyra Åkersbergabor misstänks för kuppen mot exklusiva Gucci i Stockholm.

Tre Åkersbergabor, och en före detta Åkersbergabo, samtliga i 20–30-årsåldern sitter sedan förra helgen häktade misstänkta för grovt häleribrott. Enligt uppgift är männen misstänkta för inblandning i smash and grab-kuppen mot lyxbutiken Gucci i Stockholm, men varken polisen eller åklagaren vill bekräfta.

– Jag kan bekräfta att det är ett stort värde på godset, men vill inte uttala mig om det har koppling till Gucci. Det råder väldigt stark utredningssekretess, säger kammaråklagare Kristina Wik, som leder förundersökningen.

En av männens advokater, Åke Broné, säger att misstankarna gäller Gucci-kuppen.

– Jag har ju varit på häktningsförhandlingen. Det handlar om kläder, schalar och plånböcker, men framför allt om dyrbara väskor. Men min klient har inget med det här att göra och känner inte till den kuppen heller.

De fyra greps i en bil utanför Åkersberga vid 1-tiden, natten mot förra torsdagen, mindre än ett halvt dygn ­efter kuppen. Gripandet gjordes bara ett par dagar efter att polisen inlett en stor satsning mot yrkeskriminella i Österåker. Vid gripandet hade man hjälp av en polishelikopter.

– Vi jobbar för högtryck med ärendet nu. Vi har gjort flera husrannsakningar med anledning av detta, säger Roslagspolisens presstalesman Christer Sandström.

Jag kan ­bekräfta att det är ett stort värde på g­odset.