Fyra skolelever fixar frullarna

Färska frallor direkt till dörren har blivit poppis i Tullinge.

Nu vill UF-företagarna från Tullinge gymnasium utvidga till Tumba och Huddinge.

De vann kategorin Årets tjänst när Stockholmsregionens bästa UF-företag korades den 19 februari. Nu ska Frullefixarna försöka ta hem priset i SM i Ung företagsamhet.

– Det känns sjukt bra och det fungerar jättebra just nu. Jag tror stenhårt på den här idén, säger UF-företagets vd Jannica Lindman.

Varje lördagsmorgon tar sig Frullefixarna till Spaaks konditori i Tumba och kör sedan ut färska frallor till dörren till sina kunder. I dag kör de bara ut till kunder i Tullinge, men de planerar att börja med servicen även i Tumba och i Huddinge.

– I Tumba kommer vi att börja snart, sen ska vi göra en undersökning om hur intresset är i Huddinge, säger Jannica Lindman.

De ska även utöka sitt sortiment, som i dag bara består av frallor.

– Många har sagt att de också vill ha müsli, juice och annan mat direkt till dörren, så det ska vi satsa på, säger Jannica Lindman.

Vad tror du om era chanser i Svenska mästerskapet?

– Jag tror att vi har chans att vinna kategorin Årets tjänst om vi bara fortsätter på samma sätt. Jag tror att allt är möjligt om man jobbar hårt!

Är Frullefixarna något du vill fortsätta med efter skolan?

– Jag skulle verkligen vilja fortsätta att jobba med Frullefixarna även i framtiden, som ett ”riktigt” företag, säger Jannica Lindman.