ANNONS

Fyra män döms för det tredje Arningerånet

Fyra män döms för inblandning i rånet mot Elgiganten.
Fyra män döms för inblandning i rånet mot Elgiganten.
De fyra män som misstänktes för inblandning i rånet mot Elgiganten i Täby i december har dömts. Två för själva rånet och två för medhjälp till rån i egenskap som chaufförer.
ANNONS

För några veckor sedan friades den 22-åring som misstänktes för att medverkat i rånet mot Elgiganten i Arninge i oktober.

Samma butik rånades senare i december och Mitt i har berättat om hur polisen vid detta råntillfälle lyckades gripa flera misstänkta gärningsmän. Fyra män åtalades misstänkta för rån alternativt medhjälp till rån. Nu har de dömts av Attunda tingsrätt.

Från övervakningskamerorna ser man hur rånarna går tillväga i Elgiganten. Foto: Erik Lejdelin

Kom körandes med stöldgodset

Det var den 6 december vid lunchtid som tre personer klev in på Elgiganten i Täby och rånade till sig varor till ett samlat värde om 366 583 kronor. Polisen kunde gripa en misstänkt gärningsman kort efter rånet när han kom körandes i en hyrd lastbil tillsammans med stöldgodset.

ANNONS

Spårade via bilens GPS

Polisen spårade sedan flyktbilen och kunde i samma stund gripa två andra män vid en busshållplats i närheten av Ullna allé.

Resterande gärningsmän lämnade Täby i en annan hyrbil, som polisen med hjälp av bilens spårsystem kunde lokalisera. Några timmar efter rånet kunde polisen gripa ytterligare gärningsmän på Östermalm. Deras DNA återfanns på de kläder som användes vid rånet och som påträffades i lastbilen.

Polisen griper chauffören tillsammans med stöldgodset.

Två döms för rånet

Det var tre personer som rånade Elgiganten, men enbart två personer döms för själva rånet. De övriga två agerade som förare och döms till medhjälp till rån.

De två män som döms för rånet är dömda sedan tidigare, bland annat för grovt vapenbrott. Påföljden blir för rånarna ett år och tre månader respektive ett år och tio månader. För medhjälparna blir påföljden tre månader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.