ANNONS

Han såg fyrhjulingar gå genom isen

Tomas Alvèn ringde 112 när han såg två fyrhjulingar gå genom isen på Lejondalssjön.
Tomas Alvèn ringde 112 när han såg två fyrhjulingar gå genom isen på Lejondalssjön.
I lördags satt Tomas Alvèn och pimpelfiskade i Lejondalssjön när två fyrhjulingar gick genom isen. En förare kravlade sig upp ur vattnet efter att fordonet sjunkit till botten.
– De hade tur den här gången, säger Tomas Alvèn.
ANNONS

Bålstabon Tomas Alvèn brukar vara ute och fiska i Lejondalssjön på helgerna. En lugn naturupplevelse, som under lördagsförmiddagen ersattes av stor dramatik.

Flera fyrhjulingar åkte ut på sjön och två gick genom isen.

– En halvtimme innan det skedde sa jag till en kompis att man inte bör korsa fjärden, eftersom det fryser sist där, säger Tomas Alvèn.

Låg raklång på isen

Han berättar att den första föraren tog sig till andra sidan, medan två fyrhjulingar som låg bakom sjönk till botten. Förarna klarade sig dock med nöd och näppe.

– Den ene föraren sjönk sakta och lyckades hoppa av på rätt sida, men den andre hamnade i vattnet. Han tog sig upp ganska snabbt och låg raklång på isen i en kvart, innan han började åla sig in mot land.

Ringde blixtsnabbt 112

Tomas Alvèn ringde blixtsnabbt 112 och räddningstjänsten kom senare till platsen. Förarna kunde dock ta sig upp på land på egen hand.

– Som tur var kunde han som lyckades hoppa av sin fyrhjuling varna nästa ekipage som kom cirka hundra meter bakom från sjöns nordvästra sida.

De två fyrhjulingarna ska ligga kvar på botten, men Tomas Alvèn har ringat in var de sjönk någonstans inför eventuell bärgning.

– Isen var tio centimer tjock vid kanten. De hade tur den här gången, säger han.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.