ANNONS

Fyrklövern vinner priset Årets samhällsbyggare

Alarik von Hofsten vid Fyrklövern.
Alarik von Hofsten vid Fyrklövern.
Upplands Väsby kommun tar hem priset som Årets samhällsbyggare på Samhällsgalan.
ANNONS

Som lokaltidningen tidigare skrivit om var Upplands Väsbys byggprojekt Fyrklövern i centrala Väsby nominerad till Årets samhällsbyggare på Stora Samhällsgalan.

Och på galan som hölls i Cirkus på onsdagskvällen tog Upplands Väsbys kommun hem priset i kategorin Årets samhällsbyggare.

”Väsby Årets Samhällsbyggare. Så stort! Otroligt stolt över detta.” skriver Mathias Bohman, ordförande i Upplands Väsbys kommunstyrelse på Twitter efter att kommunen fått ta emot priset på scen.

Kommunen var nominerad för sitt poängsystem i bostadsbyggandet. Det är särskilt byggprojektet Fyrklöverns nyskapande sätt som får byggherrarna att tänka på kvalitet istället för pris som lyft fram.

– Det är väldigt roligt att Upplands Väsby uppmärksammas, sa projektledaren Alarik von Hofsten i en intervju med Mitt i när de var nominerade.

Galan arrangerades av Dagens Samhälle och hålls för att lyfta fram goda exempel som för välfärden framåt. I juryn satt bland annat Kristdemokraternas före detta partiledare Göran Hägglund och Metta Fjelkner, före detta ordförande i Lärarnas Riksförbund.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.