ANNONS

Fyrverkerier avfyrades mot stadsdelsförvaltningen

En person avfyrade flera fyrverkerier mot byggnaden där Skarpnäcks stadsdelsförvaltning.

– Vi har inte fått in några hot riktat mot oss, säger tillförordnad stadsdelsdirektör Maria Laxvik.
ANNONS

Det var många Björkhagsbor som reagerade på de kraftiga smällarna vid 14-tiden under tisdagseftermiddagen. En person ska ha skjutit fyrverkerier mot Skarpnäcks stadsdelsförvaltning.

– Det hördes först flera väldigt högljudda smällar och det var väldigt rökigt utanför fönstret, säger Maria Laxvik, tillförordnad stadsdelsdirektör.

Ingen person ska ha skadats utan endast en ruta krossades i ett fönster. Men en person på insidan av den skadade rutan ska ha blivit väldigt chockad.

Enligt polisen ska vittnen ha sett hur en person cyklade från platsen i riktigning mot Hammarbyhöjden. Polispatruller åkte till platsen för att söka efter mannen, utan något resultat.

På andra sidan gatan om stadsdelsförvaltningens kontor ska man ha hittat en anordning som fyrverkerierna hade ställts upp på och riktats mot förvaltningen.

– Vi har inte fått in några hot riktat mot oss. Men i anslutning till avfyrningsanordningen ska det ha funnits ett budskap riktat till socialtjänsten, säger Maria Laxvik.

På stadsdelsförvaltningen var det många som blev skärrade av händelsen.

– När man hörde smällare och inte först visste vad det var, det var en väldigt otäck känsla för många i huset. Men vad jag bedömer i dag är alla tillbaka i tjänst. Vi uppmanar alla enheter i huset att samla sin personal så att man får en chans att prata i huset. De som vill erbjuds företagshälsovård, säger Maria Laxvik.

Mitt i söker ansvarig polis.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.